Varför behövs det en golfklubb bara för kvinnor?

Vi tycker att det behöver bli enklare för kvinnor att spela mer golf tillsammans. På damgolf bygger vi en gemenskap för kvinnliga golfare! Vill du vara med?

Regler/stadgar för damgolf – Golfklubben för kvinnor som vill spela mer golf

Här anmäler du dig

Vår historia:

Vi är gamla basketspelare som gillar att spela golf. I snart tjugo år har vi åkt på golfresor ihop. Från början var vi sju och vi är medlemmar på lite olika klubbar. En sak har vi gemensamt, vi spelar gärna och ofta men vill spela mer och med fler. Vi har mellan 10 och 27 i handikapp.

Vår position:

Vi är Sveriges kvinnliga golfare.

Vårt löfte:

Det blir roligare och enklare att spela golf.

Mission:

Spela mer golf.

Vision:

Sveriges ledande golfklubb för damer.

Mål:

Det första delmål är att komma igång på vår hemmaklubb Haninge GK, nästa mål är att få 100 aktiva medlemmar. Slutmålet är att vi ska ha minst en medlem från alla golfklubbar som finns i Sverige. Det finns cirka 500 golfklubbar i Sverige. 

Om

Det här är Sveriges första och enda golfklubb för kvinnor och den är digital. Syftet är att vi ska spela mer golf och hitta nya golfvänner på våra hemmaklubbar och andra banor. Vi som har grundat damgolf.se är medlemmar på Haninge GK. Starten till denna digitala golfklubb var en middag för mer än 18 år sedan. När vi hade en middag och våra män var iväg på golfresa. Det var då vi bestämde oss, vi ska också åka på golfresa. Sedan dess har vi varit på golfresor varje år. Vi har varit i Italien, Spanien, Portugal, Skottland, Frankrike och lite överallt, minst en resa om året. Vi brukar vara sju stycken som åker och vi är medlemmar i lite olika klubbar Haninge GK, Ågesta GK, Lidingö GK, Vadstena GK, Bjäre GK, Trummenäs GK, Slite GK och Vidbynäs GK.

Syftet är att spela mera golf i vardagen och ha koll på vilka som vill vara med och spela. Här hittar du nya golfvänner.

Mia & Jenny, Haninge GK

Styrelsen

Klubbdirektören Mia som tränar bäst och sekreteraren Jenny som rehabtränar i gymmet. Vi nås på e-postadresserna nedan som vi kollar varje helg.

Spela@damgolf.se

Jenny@damgolf.se

Mia@damgolf.se